WEDSTRIJD Herstal Turcs Futsal - Charleroi 21  3 - 5  (2-0)

DATUM 13-12-2013  21:15

DOELPUNTEN 3’ Ciarlo (1-0), 8’ A. Kherouach (2-0), 23’ en 25’ Cammalleri (2-1 en 2-2), 26’ en 31’ Mo Reda Dahbi (3-2 en 4-2).

VERSLAG Na een helse week, waarin T1 Rubio aan het roer werd vervangen door T2 Liberato, kon Celtic nog steeds geen aanspraak maken op Coppola, die de rol van assistent op zich neemt tot hij zelf weer aan spelen toekomt. Huyuk zat op het schorsingsbankje na zijn derde gele kaart tegen Beringen. Nejjar & Di Stefano vervolledigden de A-kern na een goede partij bij de beloften, terwijl Haris Duric opnieuw rechtstreeks werd geselecteerd.

Celtic begint alert aan de partij en kan na twee minuten op de counter uitbreken, doch Sleypen krijgt de bal net niet langs Benetti. Een minuutje later mag Ciarlo draaien en schieten, door de benen van doelman Decoster in de korte hoek, tot grote frustratie van de bezoekende doelman, 1-0. Houthalen probeert het gesloten te houden achterin en uit te breken op het goede moment. Doch moet Decoster nog 2 keer goed aan de bak en kan Ciarlo een ingestudeerd nummertje net niet afronden. Na acht minuten kan Kherouach inspelen op Di Marco die perfect kaatste en Kherouach scoort de 2-0 overhoeks. De wedstrijd kent dan een vervolg zonder echte doelkansen maar met veel inzet. Tot Di Marco een slechte inspeelbal van Achadoud onderschept en tegen de paal knalt in de vijftiende minuut. Duric S reageert met een schot vanop rechts, maar Benetti staat alert. Stelselmatig gaan de bezoekers ook belast onder de foutenlast. En met nog twee minuten op de teller lokt Ciarlo een 10m uit. Dahbi knalt hem echter naast. Celtic reageert meteen, want Duric S puntert rakelings langs. Opnieuw een goede poging van Hasselt en Decoster kan in twee tijden een schot van Ciarlo weren. De ruststand was eigenlijk toen al gekend.

In de eerste minuut van de herneming kan Sleypen op rechts infiltreren en overhoeks op doel knallen. Cammalleri volgt net niet op tijd en weg kans. Twee minuten later een mooie inspeelbal van Sleypen op Cammalleri aan de tweede paal en het staat 2-1. Celtic put moed hieruit en twee minuten later kan opnieuw Sleypen op Cammalleri inspelen en die scoort magistraal de gelijkmaker, 2-2. Een minuutje later kan Decoster een schot van Di Marco, waarbij Duric S niet goed knijpt, niet goed ontzetten en Dahbi kan van dichtbij de 3-2 scoren. Celtic reageert meteen en Benetti moet zich reppen op een punter van Sleypen. Iets over halfweg kan Dahbi de bal veroveren en over rechts oprukken. Zijn schot deed doelman Decoster wit uitslaan, want het stond 4-2. Opnieuw een reactie van Celtic en na een kort ½-tje met Sleypen moet doelman Benetti zich opnieuw reppen op een uithaal van Duric S. Celtic probeert te pushen en Hasselt plooit terug. Met nog vier minuten op de klok kan Sleypen nog eens uithalen, maar de paal stond in de weg. Hasselt probeerde goed gesloten te voetballen en er uit te komen, enkel een voorzet schot van Dahbi was nog gevaarlijk. Celtic probeerde het Hasseltse blok te ontwrichten en Benetti pareerde nog een goed schot van Duric S. In de laatste minuut gaat Sleypen nog voluit om een bal binnen te houden, maar zet daarmee Papanicolaou op weg naar de tegenaanval, die Decoster goed pareert.

De overwinning was echter voor Hasselt, maar het antwoord van Celtic na het slecht optreden van tegen Beringen doet alweer het beste vermoeden. Jammer van de off-day van Decoster, zoniet had puntengewin erin gezeten. Maar als we met deze ingesteldheid voetballen, komen de broodnodige punten ook wel, daar ben ik alweer van overtuigd.